Tips & tricks pentru aparatele dentare mobile

Tips & tricks pentru aparatele dentare mobile

Tips & tricks pentru aparatele dentare mobile

Pentru cei care vor sa aiba dintii drepti si aleg sa apeleze la un specialist care sa le monteze un aparat dentar mobil, iata cateva sfaturi care vor asigura eficienta acestor aparate si, implicit, niste dinti frumosi si perfect drepti.

– aparatul se poarta cel putin 20 ore/zi; noaptea, acasa, la joaca, la scoala. Nu te rusina, aparatele dentare sunt deja ceva cool si te vor face si mai special!

– nu uita ca de fiecare data cand mananci, sa scoti aparatul dentar! (exceptie sunt cazurile pe care le indica medicul)

– dupa fiecare masa, trebuie sa te speli foarte bine pe dinti! Spala si aparatele cu periuta si pasta de dinti si apoi pune-le la loc in gura. Daca tu esti curat, trebuie sa fie si ele la fel!

– aparatul se scoate si se pune in gura cu mainile, asa cum ai fost invatat in prima sedinta! Chiar daca esti tentat sa musti sarmele sau sa scoti aparatul cu limba, nu face asta nici in joaca deoarece sarmele se pot rupe! Este spre binele tau!

– materialele din care sunt realizate aparatele sunt testate sa reziste fara sa se fractureze sau sa se deformeze, daca sunt purtate conform indicatiilor medicului, asa ca nu avea nicio grija privind rezistenta lor.

– atunci cand nu este purtat (in timpul meselor) pastreaza aparatul in cutiuta speciala destinata acestui scop (nu il tine in servetel deoarece exista riscul sa uiti ca e acolo si sa il arunci la gunoi)

– purtarea aparatului nu se intrerupe nici macar o zi, deoarece riscul de recidiva (revenirea dintilor si a maxilarelor in pozitia initiala) este mare, rezultatul nefiind consolidat. Sigur nu vrei ca toata munca de pana la acel moment sa fie in zadar!

– daca exista motive pentru care se intrerupe purtarea aparatului, trebuie contactat de urgenta medicul. El iti va spune ce ai de facut.

– nepurtarea aparatului o zi inseamna o saptamana de tratament pierduta. Considera fiecare zi de purtare a aparatului drept un cadou pe care ti-l faci!

– purtarea aparatului cu intermitente sau mai putin decat timpul indicat conduce la adaptarea deficitara a aparatului pe dinti si la necesitatea readaptarii lui in cabinet. Timpul pe care trebuie sa il consumi cu aceasta ocazie ai putea sa il folosesti cum vrei tu.

Daca vrei sa ai dintii drepti si frumosi, nu ignora aceste sfaturi, o sa iti prinda de minune!

Echipa Orto-Implant iti sta la dispozitie pentru mai multe informatii prin programari la telefon 0728.12.28.28. Mai multe cazuri si informatii puteti gasi pe ortoimplant.ro.

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ!
Nu inlocuieste o consultatie si nu stabileste un diagnostic.
Te rog sa consulti un specialist inainte de a lua o decizie medicala.