Aparatul dentar doare

Aparatul dentar doare

Aparatul dentar doare

Te temi sa iti pui aparat dentar pentru ca ar putea durea, desi multi dintre prietenii tai au bracketuri si au o viata absolut normala? Nu iti vom ascunde adevarul: in primele zile de dupa punerea aparatului dentar, acesta poate produce o senzatie neplacuta sau chiar durere. Insa, exista solutii usor de aplicat pentru a preveni, reduce sau face sa dispara orice disconfort. Care este secretul pentru care majoritatea pacientilor nostri spun ca disconfortul a fost mic si a disparut mai repede decat se asteptau?

Iata care ar putea fi cauzele durerii provocate de aparatul dentar fix  si ce solutii avem pentru pacientii nostri:

1.Cauza – presiuni/tractiuni asupra dintilor, pe care acestia nu le-au mai intalnit

Remediu (trucul magic al ortodontului) – exista mai multe tipuri de sarme (materiale si proprietati diferite), insa alegem pentru tine, pentru inceput, cele mai subtiri si mai maleabile sarme, dintr-un aliaj modern, cu proprietati speciale, create sa se activeze la temperatura cavitatii orale. Astfel, presiunile sunt constante, foarte eficiente, dar blande, ideale pentru perioada de acomodare. Odata ce pacientul s-a obisnuit cu aparatul, putem trece treptat la sarme mai puternice.

2.Leziuni/zgarieturi ale buzei si obrajilor produse de bracketuri

Remediul magic al ortodontului – pentru ca ne gandim la confortul tau, dintre numeroasele marci de bracketuri le alegem pe cele mai eficiente, dar cu margini rotunjite, foarte bine lustruite, astfel incat sa nu zgarie. Exista si bracketuri mini (de dimensiuni mici) pe care le folosim mai ales la pacienti cu dinti foarte mici. In plus, vei primi si ceara ortodontica, pentru a acoperi bracketul care agata buza, pan ace aceasta se obisnuieste sa ocoleasca aparatul.

3.Zgarieturi provocate de sarma (arc)

Remediu – indoim intotdeauna capatul sarmei care iese din ultimul bracket, astfel incat sa fie orientat spre obraz si sa nu mai agate. Insa, uneori, pe masura ce dintii se deplaseaza, este posibil ca sarma sa iasa la capete. Ne puteti face oricand o vizita scurta pentru a taia sau indoi capatul sarmei, sau puteti aplica ceara ortodontica.

4.Zone de sarma care sunt in dreptul extractiilor dentare si care lasa urme pe obraz

Remediu –  pentru ca musculatura obrazului  sau buzei pot apasa pe sarma si lasa o urma dureroasa pe interiorul lor, folosim un tub moale de plastic cu care imbracam sarma pentru a fi mai moale la atingere si a nu lasa urme.

Chiar daca la inceput este putin inconfortabil, aparatul dentar iti va aduce zambetul frumos pe care il meriti!

Invinge-ti temerile si programeaza-te la o consultatie! Te asteptam cu drag!

 

obtineti cu aparatul dentar fix zambetul

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ!
Nu inlocuieste o consultatie si nu stabileste un diagnostic.
Te rog sa consulti un specialist inainte de a lua o decizie medicala.