Cat costa un aparat dentar

Cat costa un aparat dentar

Cat costa un aparat dentar

Majoritatea dintre noi nu suntem Steve Jobs, Mark Zuckerberg, surorile Kardashian etc., dar ne-am dori sa avem puterea lor financiara. Insa cand  avem un buget limitat si suntem pusi in fata unei alegeri ce priveste bunastarea noastra, apar  intrebari firesti : cat platesc si ce primesc pentru banii dati? Ce as putea sa imi cumpar de banii acestia? Cat costa un aparat dentar?

  Pentru cat timp te bucuri de beneficii
Aparat dentar fix INTREAGA VIATA
Smartphone 1-2 ani
Tigari- 1 pachet/zi fara beneficii
Vacanta la mare 1 saptamana
Bauturi energizante 2 ani

Ce primesc pentru banii acestia?

– studiile arata ca persoanele cu un aspect placut sunt platite cu 12.5%  mai mult decat cele cu aspect mai putin placut

– risc mai redus de carii pentru ca dintii inghesuiti nu pot fi periati bine –mai putina durere, mai putini bani cheltuiti pe tratamente

– risc mai redus de gingivita si parodontoza

– cresterea increderii in sine, imbunatatirea imaginii publice

De ce costa atat de mult un aparat dentar fix?

Un tratament de calitate se face cu materiele de calitate foarte buna, importate din tari in care ortodontia are traditie indelungata (SUA, Germania etc). Desi lucram cu aceleasi materiale ca si ei, la noi pretul total al tratamentului este de 4-6 ori mai mic.  

Tratamentul cu aparat dentar nu este printre cele mai ieftine investitii, asadar preocuparea pentru pretul aparatului dentar este fireasca. Insa, atunci cand analizati pretul aparatului dentar, ar trebui sa luati in calcul atat costul initial al aparatului dentar, dar si costul controalelor periodice si durata tratamentului. 

Un tratament care dureaza mult, inseamna costuri suplimentare pentru mai multe activari periodice, detartraje sau igienizari suplimentare, risc de aparitie a cariilor sau gingivitei, consum de timp pentru deplasarea la control.  

Atentie la super-oferte!

O oferta ieftina de aparat dentar ar trebui sa ne trezeasca suspiciuni:

1. Ce calitate au materialele folosite? 

2. Cata experienta are medicul care ma va trata (pentru ca lipsa experientei poate uneori sa duca nu numai la prelungirea tratamentului si, implicit, la cresterea costurilor, dar si la obtinerea unui rezultat mai putin dorit)? 

https://www.youtube.com/watch?v=tnFRGIV_NNI

3. Ce costuri ascunse pot aparea? Putin probabil ca cineva sa investeasca sume foarte mari intr-o clinica stomatologica, in aparatura si pregatire si apoi sa ne faca noua un cadou, o super oferta. De cele mai multe ori, in spatele unei superoferte se ascunde o strategie de recuperare a investitiei. 

4. Cat va dura tratamentul si cat voi plati, de fapt, pana la final? Prelungirea tratamentului pentru a recupera din reducerea initiala poate duce, de fapt, la costuri mult mai mari (o vorba inteleapta romaneasca spune “sunt prea sarac pentru a imi cumpara lucruri ieftine”).

Nu uitati: cand este vorba despre sanatatea noastra, nu trebuie sa alegem pretul cel mai mic sau cabinetul cel mai apropiat de casa, ci medicul cel mai bun in mainile caruia sa ne punem sanatatea. 

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ!
Nu inlocuieste o consultatie si nu stabileste un diagnostic.
Te rog sa consulti un specialist inainte de a lua o decizie medicala.