Bracketuri la varsta mea?

Bracketuri la varsta mea?

Bracketuri la varsta mea?

Bracketuri la varsta mea? Pana la ce varsta putem folosi bracketuri?

Bracketuri la varsta mea? Bracketurile nu mai sunt de mult doar pentru copii. Din ce in ce mai multi adulti aleg tratamentul ortodontic deoarece sunt preocupati de sanatatea lor si de felul in care arata, constienti ca un zambet frumos le ofera mai multe sanse in viata profesionala si sociala, mai multa incredere in sine si o stare de bine.

30% din pacientii nostri sunt adulti, procentul lor crescand de la an la an. Faptul ca au ratat in copilarie ocazia de a-si indrepta dintii, nu ii impiedica sa schimbe o situatie care i-a facut sa se simta inconfortabil pana la varsta adulta si sa aleaga ca pentru restul vietii sa fie multumiti de ceea ce vad in oglinda.

Iata cateva motive pentru care merita sa porti bracketuri:

1. Zambet frumos si increzator – un studiu care a comparat reactiile oamenilor in fata unor fotografii cu dinti strambi si cu dinti drepti, indica faptul ca persoanele cu dintii drepti au primit scoruri mai mari la criteriile : frumusete, popularitate, calitati de lider, calitati sportive. Singurul criteriu care nu s-a modificat in perceptia celorlati a fost coeficientul de inteligenta.

2. Sanatate dentara – este cunoscut faptul ca dintii strambi nu permit perialul corect, favorizand aparitia cariilor, complicatiilor acestora, tartrului, ginvitei, etc. Muscatura incorecta suprasolicita dintii (producand parodontopatia), musculatura si articulatia temporo-mandibulara.

3. Implante si coroane mai rezistente – de multe ori, in urma extraciilor, dintii vecini migreaza, impiedicand realizarea unor lucrari protetice sau implanturi dentare corecte si cu sanse mai mari de reusita. Lucrarile realizate pe dinti migrati, aflati in muscatura incorecta nu au o rezistenta mare in timp.
In plus, daca pacientul are inghesuiri dentare, cu atat mai mult spatiul extractiei poate fi folosit pentru alinierea, reducand costurile si discomfortul celorlalte solutii de tratament.

4. Solutii estetice – exista acum bracketuri ceramice sau de safir foarte putin vizibile, aparate linguale, tehnica Invisalign care foloseste gutiere transparente. Nu trebuie sa va temeti ca ati putea arata precum “Betty cea urata”, dimpotriva, pacientii nostri adulti ne povestesc ca au primit numai reactii pozitive, deoarece mentalitatea oamenilor s-a schimbat in ultimii ani, preocuparea pentru propria persoana fiind apreciata.

Desi tratamenul ortodontic la adult ar putea dura, iar dupa terminarea acestuia va trebui purtat un sistem de mentinere a rezultatului mai mult decat la copil, numeroasele avantaje determina din ce in ce mai multi adulti sa-l ia in considerare.
Nu ezitati! Faceti primul pas catre un zambet frumos si sanatos!

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ!
Nu inlocuieste o consultatie si nu stabileste un diagnostic.
Te rog sa consulti un specialist inainte de a lua o decizie medicala.