Carii dentare adulti si copii

sau suna-ne acum!
0728 12 28 28

Carii dentare adulti si copii

Cand un dinte este cariat sau spart in urma unui traumatism acesta poate fi tratat in cabinetul dentar de catre medicul stomatolog cu ajutorul unei obturatii (plombe). Acestea sunt realizate din materiale compozite care se lipesc foarte bine la smalt si dentina, sunt rezistente la mestecarea alimentelor si sunt disponibile intr-o mare varietate de nuante, pentru a se potrivi culorii dintilor pacientului, astfel incat sa aiba un aspect estetic cat mai apropiat de natural.

Coroana unui dinte natural este formata din trei straturi diferite : smaltul, dentina, iar in interior, pulpa dentara (nervul si vasele de sange). Cariile dentare si complicatiile acesteia, fracturile dentare, precum si alte cauze, pot duce la inflamarea sau necroza pulpei dentare (nervului), iar aceasta trebuie indepartata. Din aceste motive tratamentul cariei este foarte important pentru ca previne complicatiile si va ajuta sa va pastrati dintii sanatosi si naturali.

Tratamentul de canal este procedura de indepartare a tesutului mort sau inflamat, de sterilizare a canalului radicular si de sigilare a acestuia. Tratamentul de canal se realizeaza cu ajutorul unor tehnici si materiale avansate, confortabil si sigur.

Un tratament corect al cariei simple, necrozei si gangrenei, previne aparitia chisturilor, abceselor, fistulelor, etc, care ar necesita tratamente complexe, precum rezectia apica, premolarizarea si chiar extractia dentara.

Scopul nostru este acela de a pastra dintii naturali ai pacientului cat mai multa vreme intr-o stare de sanatate cat mai buna, pentru ca acestia sa nu necesite tratamente complexe precum: coroanele, puntile si protezele dentare sau implanturile dentare

Medicul specialist endodont din clinica noastra va poate ajuta cu mai multe informatii si cu metode de tratament moderne si personalizate pentru tratarea cariilor.

sau suna-ne acum!
0728 12 28 28