Implant dentar

sau suna-ne acum!
0728 12 28 28

Implant dentar

Implanturile dentare sunt suruburi de titan plasate in os, avand rolul de a inlocui radacina unui dinte, peste care se aplica o coroana dentara din portelan sau o proteza mobila. Dintele arata si se simte ca un dinte natural. Avantajele implanturilor sunt atat estetice, cat si functionale, ele impiedicand resorbtia osului, nu sacrifica integritatea dintilor invecinati, cum s-ar intampla în cazul realizarii unei punti dentare, au durata de viata mare, rata de succes a unor implanturi dentare fiind de 95% pentru mandibula si 95% pentru maxilar.

Implantul dentar poate fi folosit pentru a inlocui un dinte sau intreaga arcada dentara, astfel incat putem realiza o lucrare fixa (punte pe implante) chiar si cand pacientul nu mai are nici un dinte natural, inlocuind astfel proteza mobila, care este foarte greu acceptata, datorita asocierii cu batranetea.
Prima etapa este reprezentata de inserarea implantului in os sub anestezie locala, urmata de o perioada de 3-6 luni de osteointegrare. In etapa ulterioara se realizeaza coroana definitiva ceramica. La fel ca si dintii naturali, implantul dentar rezista bine in timp daca este corect intretinut, iar igiena dentara este foarte buna.
Uneori, este necesara aditia de os sau operatia de ridicare a sinusului maxilar pentru inserarea optima a implantelor dentare.

Medicul specialist chirurg din clinica noastra Orto Implant Expert va sta la dispozitie pentru informatii mai detaliate, adaptate fiecarui caz in parte.

sau suna-ne acum!
0728 12 28 28