5 alimente care pot fi savurate de catre cei care poarta aparat dentar

5 alimente care pot fi savurate de catre cei care poarta aparat dentar

5 alimente care pot fi savurate de catre cei care poarta aparat dentar

Desi exista cateva restrictii alimentare atunci cand purtam bracketuri (alimente dure sau lipicioase), raman suficiente delicii de care ne putem bucura din plin pe perioada in care ne transformam zambetul intr-unul superb, care sa-i cucereasca pe cei din jur tot restul vietii. Iata 5 alimente care pot fi savurate de catre cei care poarta aparat dentar:

1. Inghetata – o inghetata racoritoare este binevenita in zilele calduroase de vara. Purtatorii de aparat dentar o pot savura fara probleme, deoarece diferentele bruste de temperatura (cald-rece) nu dezlipesc bracketurile.

2. Pepene rosu sau galben – reprezinta unul dintre deliciile cele mai aromate si racoritoare ale verii, de care ne putem bucura zi de zi. Samburii lor nu sunt suficient de duri pentru a intra pe “lista neagra” a alimentelor interzise.

3. Porumbul fiert – mai ales cand este proaspat, are boabele suficient de moi, insa trebuie consumat cu ceva mai multa grija, fara sa infigem bracketurile in cotorul dur care le-ar putea dezlipi.

4. Cafe-frappe – racoritoare si energizanta prin continutul de cafea, este o bautura care poate fi savurata fara nici o problema pe toata durata tratamentului ortodontic.

5. Bauturile racoritoare cu gheata – ne racoresc in zilele toride, insa nu este recomandat sa “rontaim” gheata deoarece este foarte dura si poate dezlipi bracketurile sau afecta dintii. Atentie, insa, bauturile acidulate, indulcite sau chiar si sucurile naturale din citrice contin acizi care pot demineraliza smaltul si pot produce carii in timp.

6. Guma de mestecat – desi nu este un aliment, poate fi folosita fara restrictii, deoarece nu afecteaza aparatul dentar. Cei care poarta bracketuri capata rapid abilitatea de a impiedica guma de mestecat sa se prinda printre ele. In plus, prin cresterea fluxului salivar pe care il declanseaza si prin miscarile obrajilor, ajuta la curatirea dintilor, fara a inlocui insa periajul dentar corect.

Nu mai astepta! Schimba-ti zambetul, schimba-ti viata!

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ!
Nu inlocuieste o consultatie si nu stabileste un diagnostic.
Te rog sa consulti un specialist inainte de a lua o decizie medicala.