Slide background

Fatete si proteze dentare

 • proteze dentareFatete dentare

 • Coroane dentare metalo-ceramice pe CR-Co, Cr-Ni
 • Coroane dentare metalo-ceramice pe zirconiu
 • Punti dentare
 • Proteze dentare partiale sau totale
 • Proteze scheletate
 • Proteze Kemeny
 • Reparatii proteze dentare
 • Inlay
 • Onlay
 • Restaurare corono-radiculara (RCR)

Protetica este o ramura de specialitate a stomatologiei bazate pe înlocuirea și restaurarea dintilor, gingiilor si osului maxilar cu ajutorul inlay-urilor, onlay-urilor, coroanelor, puntilor dentare sau a protezelor mobile.  Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinti lasa un loc liber pe arcada și poate produce tulburari fizionomice, fonetice si masticatorii, tulburari care pot determina afectiuni parodontale, articulare sau digestive.  Scopul unei proteze dentare este de a oferi pacientilor un zambet care este atat atragator cat și eficient functional. Tratamentul este întotdeauna stabilit in functie de nevoile individuale ale fiecarui pacient si obiectivele de sanatate orala pe termen lung. Atunci când este posibil, se pastreaza cat mai  mult din structura dintelui natural posibil. Cand dintii naturali nu pot fi salvati, se alege cea mai naturala si functionala alternativa de tratament, adaptata fiecarui caz in parte.

Fatete dentare

Fatetele dentare reprezinta o modalitate rapida de a obtine un  zambet frumos . Fatetele sunt realizate  din portelan sau compozit in strat subtire si sunt lipite  pe suprafetele exterioare (vestibulare) ale dintilor, vizibile in zambet.  Ele refac dinti fisurati, sparti, cu modificari de culoare sau prost aliniati, schimbandu-le forma, culoarea si pozitia pentru a îmbunatati aspectul estetic al acestora. Unele dintre ele pot fi aplicate pe dinti neslefuiti, altele necesita o slefuire minima a smaltului dentar. Fatetele dentare sunt o alternativa la tratamentul cu aparat dentar pentru cei care au inghesuiri dentare usoare.

Medicii nostri va stau la dispozitie pentru a face o examinare completa a dintilor si  a determina care este solutia potrivita pentru dvs.

Inlay-uri si onlay-uri

Inlay-urile (incrustatiile) si onlay-urile sunt restaurari realizate in laborator, atunci cand distructia dentara prin carie sau fractura este prea mare pentru a fi restaurata printr-o obturatie (plomba) obisnuita. Etapele de realizare a unui inlay sunt asemănătoare cu cele ale realizarii unei coroane dentare. Materialele din care sunt realizate pot fi ceramica, compozit, aur si se aplica in special pe dintii laterali, prin cimentare.

Inlay-urile  și onlay-urile sunt alternative cosmetice, mai rezistente decat obturatiile fizionomice obisnuite si mai conservatoare (pastreaza mai mult din dinte) decat coroanele dentare.

Specialistii nostri vor analiza, pentru fiecare caz in parte, daca inlay-ul sau onlay-ul este o optiune viabila de tratament.

Coroane dentare

Coroana dentara reface un dinte cu distructie mare sau se realizeaza pe un dinte sanatos, cand acesta devine stalp pentru o punte dentara, necesara pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa. Coroanele pot fi metalo-ceramice sau realizate integral din ceramica (portelan). Metalul poate fi zirconiu (alb) sau Cr-Ni, Cr-Co. Medicul dentist va  explica avantajele si dezavantajele fiecarui tip in parte. Coroana va fi realizata intr-o culoare foarte asemanatoare celei a dintilor naturali, avand o functie estetica, dar si functionala, pentru a asigura o ocluzie (muscatura) corecta.

Coroanele dentare se realizeaza, de asemenea, si pe implante. Durata de viata a coroanelor depinde de modul in care este ingrijita acasa si periodic la controlul stomatologic.

Proteze dentare mobile

Desi s-au facut multe progrese in domeniul stomatologiei, pierderea dintilor este inca o problema in curs de rezolvare.  In prezent , exista un numar de optiuni disponibile pentru persoanele care si-au pierdut dintii prin carie, urmata de extractie sau prin parodontoza. Una dintre cele mai versatile si la preturi accesibile solutii este un set de proteze dentare mobile .

Protezele dentare totale standard sunt realizate dintr-un acrilat (plastic) rigid sau flexibil si un set complet de dinti superiori si inferiori, cu un aspect estetic foarte bun, astfel incat cei din jur sa nu sesizeze diferenta fata de dintii naturali.  Ele se spijina pe os si gingie, iar uneori si pe implanturiinserate in os, sub proteza, acestea ajutand la fixarea mai buna a protezei.

Proteze dentare partiale înlocuiesc doar un număr limitat de dinti, nu un set întreg si se prind cu ajutorul unor sarme de dintii naturali vecini sau pe implanturi.

Proteze scheletate au dimensiuni mai mici si sunt realizate pe o structura metalica, care inlocuieste o mare parte din acrilat (plastic), facand proteza mult mai confortabila si mai rezistenta.
Pierderea dintilor  nu trebuie sa va impiedice să duceti o viata sanatoasa si fericita.

Medicii nostri specialisti va pot ajuta sa alegeti optiunea de tratament cea mai buna pentru dvs., pentru ca noi, la Orto Implant Expert, consideram ca fiecare pacient  merita sa duca o viata cat mai confortabila.

Intrebari si raspunsuri

In principal proteza dentara trebuie sa stea foarte bine fixata prin adeziune/suctiune si/sau cu ajutorul sarmelor care o prind de dintii vecini (in cazul cazul celor partiale). Daca oasele maxilare sunt foarte atrofiate, pastele speciale de lipire ajuta la fixarea lor.
Proteza dentara trebuie spalata zilnic cu periuta si pasta, de preferat dupa fiecare masa, iar pentru igienizare suplimentara, poate fi pusa in apa cu tablete efervescente speciale de curatare.
Oasele maxilare se atrofiaza putin cate putin odata cu inaintarea in varsta, de aceea este necesar ca pacientul sa mearga la controale periodice pentru completarea ei pe interior (captusire) pe zonele de atrofie osoasa. Folosirea ei in situatia in care nu mai sta foarte bine fixate, accelereaza topirea osului.
 • SERVICIILE NOASTRE

 • Sfaturi Utile

 • APARITII MEDIA

  Dr. Mihaela Dan, coroana dentara din portelan sau proteza mobila. Dintele arata si se simte natural. Avantajele implanturilor sunt atat estetice, cat si functionale ...
  ARTICOL INTEGRAL 
  Dr. Mihaela Dan, coroana dentara din portelan sau proteza mobila. Dintele arata si se simte natural. Avantajele implanturilor sunt atat estetice, cat si functionale ...
  ARTICOL INTEGRAL 
  Dr. Mihaela Dan, coroana dentara din portelan sau proteza mobila. Dintele arata si se simte natural. Avantajele implanturilor sunt atat estetice, cat si functionale ...
  ARTICOL INTEGRAL 
  Dr. Mihaela Dan, coroana dentara din portelan sau proteza mobila. Dintele arata si se simte natural. Avantajele implanturilor sunt atat estetice, cat si functionale ...
  ARTICOL INTEGRAL 
 • PROGRAMEAZA-TE LA ACUM LA O CONSULTATIE STOMATOLOGICA INITIALA GRATUITA ! *

  TRIMITE-NE MESAJUL TAU

   

   

   

   

   

  Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale solicitate, conform cu Termenii si Conditiile de Utilizare si cu Politica privind Protectia Datelor cu Caracter Personal.

   

  UNDE NE POTI GASI


  DATE CONTACT

   Str. Blajel Nr. 4, BlV3, Parter / Program: Luni-Vineri: 09:00 - 20:00

   programari@ortoimplant.ro

   0728.12.28.28, 021-796.10.28